Ново: НЕМСКИ тест за хранителна нетолерантност

хранителна непоносимост

В лабораторията на Хил клиник от години изследваме хранителните нетолерантности и имаме голям опит както в тяхното установяване, така и в терапията им. От юни 2018 на разположение на пациентите ни е нов, немски тест за хранителна непоносимост, който изследва IgG антитела към 57 вида храни!

Каква е разликата между алергия и нетолерантност?

Хранителната алергия е абнормен отговор на имунната система чрез производство на IgE (имуноглобулин Е) антитела при консумация на дадени храни. IgЕ медиираните алергични реакции са от бърз тип – организмът реагира в рамките на минути чрез силна кашлица, задух, повръщане и може да се стигне до анифилактичен шок.

Хранителната нетолерантност от своя страна е вследствие образуването на специфични IgG антитела. Тези антитела формират комплекси с протеини от храната, които се натрупват в различни тъкани на тялото и предизвикват възпалителни процеси. В резултат на това се наблюдават широк спектър симптоми, които се появяват във времето. Могат да включват секрети в носа, синузит, астма, проблемна кожа, акне, отпадналост, раздразнителност, постоянна умора, липса на концентрация, колит, коремно подуване, запек или диария, метеоризъм, наднормено тегло, трудно сваляне на телесно тегло въпреки диети и др.

Поради разнообразната симптоматика и характера на състоянието хранителната непоносимост се диагностицира по-трудно. Лабораторният тест е отличен и надежден метод състоянието да се установи и да се получи количествена представа от степента на нетолерантността.

Резултатите от теста могат да помогнат за преодоляването на хранителната нетолерантност чрез комплекс от мерки – изключване на дадените храни за определен период от време и постепенно „захранване“.

Преимуществата на новия тест са:

  • По-богат списък на храни – 57
  • Висока надеждност на резултатите
  • Достъпна цена
  • Първият в света 30-минутен тест
  • Извършва се от капка кръв, взета от пръста
  • Покрива 90% от най-често консумираните храни
  • Подходящ за всички възрастови групи

За да запазите час за извършване на теста в лабораторията на Хил клиник позвънете предварително на тел. 02 439 3131