Профилактика на рака на простатата

 

Ракът на простатата представлява израждане на нормалните клетки, нарушаващо тяхната функция. Тази патология може да се развие по-бързо или по-бавно и в зависимост от това се определя степента на злокачественост, а лекарите я измерват чрез параметрите на Gleason Score (скала по Глисън).

Развитието на рак на простата, както и на повечето видове карциноми се дължи на сложното взаимодействие на голям брой фактори: наследственост, напреднала възраст, полово предавани болести и др.

рак на простата

 

Няма сигурен метод за профилактика рака на простатата, но може значително да се намали риска от злокачественото заболяване чрез здравословна диета (повече риба, червени зеленчуци, сурови ядки), движение и умерена употреба на алкохол. Редовният сексуален живот също поддържа простатната жлеза в кондиция!

Ако в семейството има случаи на простатен карцином е особено важно след 45-тата си година, мъжът редовно (веднъж годишно) да посещава уролог за ехографски и ректален преглед, като задължително следи и стойностите на своя PSA туморен маркер.

Заболяванията на простатата са лечими, ако бъдат установени навреме!

При наличие на някои от следните симптоми:

  • трудно уриниране
  • чести позиви
  • многократни нощни ставания
  • напрежение, чувство за неизпразнен пикочен мехур
  • кръв в урината или спермата

не се колебайте да се обърнете за помощ към опитните специалисти в Хил Клиник. Освен преглед, те ще направят и необходимите изследвания:

  • ехографско изследване на органите в малкия таз ( пациентът получава запис на CD)
  • измерване на остатъчна урина
  • измерване обема на жлезата
  • PSA туморен маркер

 

doctor-and-patient-art-6b7bbfdda5c09479

 

Позвънете на 02/439 3131 и запишете час при уролог за  консултация, включваща преглед и необходимия набор от изследвания, в зависимост от състоянието на пациента.

В момента кампанията на Хил клиник позволява на пациенти с рак на простата и пикочен мехур да получат БЕЗПЛАТНА консултация с уролог на Хил клиник и при необходимост да осигури преглед и при проф. д-р Щолценбург за избор на най-подходящо лечение!

За да запазете час за консултация, позвънете на 02/ 439 31 31 или вижте страницата ни за контакти за повече начини да се свържете с нас.