Неинвазивна терапия при инконтиненция

Магнитната стимулация на тазовото дъно е процедура, която осигурява тонус и сила на мускулатурата. Всяка втора жена след 45-годишна възраст има нужда от „тренировка“ и укрепване на зоната. Инконтиненцията на урината представлява неволно и неволево изпускане на урина при физически упражнения, кашляне или кихане. Счита се, че е по-често срещано при жените на средна възраст и такива, раждали по естествен път.

В Хил клиник разполагаме с магнитен тренажор на мускулите на тазовото дъно, който е под формата на стол. Пациентът се настанява на стола, а магнитните вълни проникват през дрехите, което е голямо удобство за жените.

Възстановяването и укрепването на интимната мускулатура се извършва чрез  високоинтензивна магнитна стимулация на Tesla (HITS ™). Без болка, без дискомфорт, бързо и лесно се постига значително повишаване на силата на мускулите на тазовото дъно. Не се изискват никакви усилия от страна на пациента. Усещането по време на терапията е контракция на мускулатурата в различна интензивност, което осигурява ангажиране на всички мускулни групи. Пациентът се разполага по определен начин на стол, а терапевтът задава програмата на машината IntimaWave®. Програмите са с продължителност около 20 минути и са съобразени с различните потребности на отделния индивид. Възможна е корекция на силата на магнитните вълни спрямо желанията на дамата.

Процедурата е подходяща за начална форма на инконтиненция, както и за превенция на неволно изпускане.

Единичната цена на терапията със Star Former е 110 лв. Препоръчителният курс е от 10 процедури, които се правят два пъти седмично.

За повече информация и да запазите час за своята първа магнитна терапия на интимната мускулатура, позвънете на тел. 02 439 3131