Д-р Георгиев пред Националния симпозиум по урология 2021

Съществена част от 26тия Национален симпозиум по урология в гр. Сандански днес беше презентацията, която изнесе урологът от Хил клиник Д-р Георги Георгиев. Той представи интересен случай на свой пациент с рекордната 280-грамова простата, оперирана безкръвно с лазер по метода енуклеация. Д-р Георгиев докладва продължителността на хирургичната намеса – едва 40 минути и отличните резултати след нея, измерени с обективни медицнски изследвания, което респектира присъстващите на симпозуима лекари.

Д-р Георгиев в подробности разкри всички детайли, свързани с холмиум лазерната енуклеация в полза на други свои колеги, които се интересуват от метода и биха искала да го имплементират в практиката си.

Лазерната ен блок енуклеация на увеличена простата се владее от малцина уролози, но има сериозни предимства както по отношение радикалността на хирургията, така и за бързината на операцията, когато става дума за големи като обем простати. Не без значение е, че отделената хиперплазирала тъкан подлежи на хистологичен анализ, което свежда до минимум риска да се „изпусне“ евентуален начален злокачествен процес.

Хил клиник от години практикува изключително лазерна урология при пациенти с ДПХ и е сред лечебните заведения в страната, а и в Европа със сериозен опит и хиляди успешно излекувани пациенти. Д-р Георгиев, от самото създаване на болницата, работи в посока популяризиране на модерните методи на лечение на ДПХ, като HoLEP както сред урологичната общност, така и сред пациентите. За самите пациенти лазерната операция носи значително по-малко кървене, по-кратка катетаризация, по-траен резултат и практически доживотно отпадане на симптомите.

За повече информация относно метода и за консултация при д-р Георги Георгиев, не се колебайте да се свържете с нас на 02 4393131

Етикети: , ,