Детоксикацията – гаранция за сияйна кожа и здраве

Ваканционният сезон често е времето, когато злоупотребяваме с приема на храни и напитки. Друг критичен момент са празничните дни и уикендите, семейните държества. В духа на празника трапезата е изобилна, а ние изхвърляме добрите хранителни навизи през прозореца. За съжаление в последствие се чувстваме уморени, без енергия и преяли.

Добрата новина е, че майката природа ни снабдява с изобилие от естествено детоксикиращи храни. Те ще помогнат на тялото ни да отдели токсините и в същото време ще подкрепят формалната функция на кожата. Един от най-бързите, ярки и удовлетворяващи ефекти от детоксикиращата програма е сияйната, свежа кожа!

shutterstock_108902768

Ето някои детоксикиращи храни, които препоръчваме да включите в менюто си този сезон:

Зелени храни

Зелени храни са силно детоксикиращи агенти и могат да спомогнат за преодоляване на негативните последици от употребата на алкохол (натрупване на ацеталдехид, причина за рак) . “ Зелени храни “ включват пшенични и други видове кълнове, синьо-зелено водорасло, къдраво зеле, спанак, рукола и други органични листни зеленчуци .

Куркуминът

Куркуминът е друг супер детоксикиращ агент в подпомогне борбата с прекомерната консумация на захар и алкохол. Това е вещество, което се съдържа в подправката куркума и осигурява отличителния й жълт цвят. Куркуминът спомага функцията на черния дроб, което е от решаващо значение при детоксикиращия режим и намалява нивата на кръвната захар.

Кресон

Хранително вещество, използвано още от древни времена за прочистване на кръвта и черния дроб от токсините. Нискокалоричен зеленчук кресонът е добър за хора с наднормено тегло, но последните изследвания доказват, че помага и при проблеми с очите.

Храни и напитки, които са забранени по време на детоксикиращия режим:

  • скорбяла
  • сладки храни и напитки , както и тези, които съдържат фруктозен царевичен сироп
  • нездравословни мазнини
  • пържени храни
  • бързи закуски
  • алкохол
  • пържени храни
  • газирани напитки

Етикети: , , , , ,