Фюжън биопсия на простатната жлеза

КАКВО Е FUSION БИОПСИЯ?

Fusion биопсията на простатата е иновативна процедура, която комбинира ултразвукова технология с магнитна резонансна томография (ЯМР), направена по специализираната система PI-RADS 2. Така по-точно и акуратно се определят на зоните в простатата, които са подозрителни за рак и трябва да бъдат биопсирани. Някои специалисти вече наричат традиционната биопсия „сляпа“, защото при нея не се таргетират суспектните области, а се взима материал на сляпо. Фюжънът от друга страна, позволява на лекарите да откриват с безпрецедентна точност ранни стадии на простатен карцином и да определят по-ефикасно лечението му.

Фюжън биопсията на простатата е съвременен метод за диагностициране, който първи в България въведохме ние в Хил клиник и съответно имаме най-дълъг опит с него. Този метод помага за по-добро определяне на обхвата и агресивността на рака на простатата, което води до по-адекватно лечение. Тя е по-надеждна и по-безопасна за мъжа, освен това намалява нуждата от повторни биопсии и предпазва от фалшиво негативни биопсии.

ПРИ КОИ СЛУЧАИ Е НАЛОЖИТЕЛНА FUSION БИОПСИЯТА?

  • При пациенти с повишаващ се PSA и предишна отрицателна биопсия
  • При пациенти с тежки хемороиди
  • При пациенти, които са под активно наблюдение поради ниско-рисков рак на простатата
  • При пациенти, при които проведената биопсия и няма убедителни категорични резултати, че се касае за рак

Fusion биопсията свежда до минимум риска от компликации (кървене, инфекции) и подобрява точността на диагнозата. Тази процедура се извършва от специализирани уролози и може да предложи значително по-добри резултати в сравнение с традиционните методи на биопсия на простатата.

За повече информация: 02 439 3131

Етикети: , ,