Во што се состои фората со мустаќите во ноември?

Благодарение на движењето Movember, мажите ширум светот овој месец имаат една цел, да ги пуштат најдобрите мустаќи досега со цел да се подигне свеста за рак на простата, рак на тестисите и други здравствени проблеми кои ги погодуваат мажите.

Целта на Movember (Мовембер, комбинација од англиските зборови Moustache (мустаќи) и November) е да се промени лицето на машкото здравје, поттикнувајќи ги мажите да се вклучат во рано откривање на ракот, дијагнозата и ефективните третмани, и на крај до го намали бројот на смртни случаи што можат да се спречат.

 

Етикети: