Американски урологичен конгрес 2013: Доклад за лечение на доброкачествено увеличена простата

d290_1941На едно от най-престижните в света на урология световни събития този месец бяха докладвани резултатите от проспективно, мултицентрово, рандомизирано проучване GOLIATH.

Изследването категорично показва безопасността и ефективността на Зеления лазер, който използва 180W за справяне със симптоматиката, свързана с доброкачествено увеличена простата. Проучването е направено сред повече от 200 пациента, в 29 клиники в 11 европейски държави. Според АМS Зеленият лазер е най-широко използваният лазерен метод за лечение в момента. Ето как президентът на AMS Камил Фархат обяснява защо уролозите го предпочитат:

„Зеленият лазер е водещ метод в минимално инвазивната хирургия при увеличена простата в световен мащаб. Той безболезнена, иновативна, безкръвна алтернатива на ТУРП. Ако не се лекува, ДПХ (доброкачествена хиперплазия на простатата) може да доведе до трайно увреждане на пикочо-отделителната система. Надяваме се с нашата лазерна техника да помогнем на повече хора, които се подлагат на операция за отстраняване на простатата, като получат по-лесно възстановавяне и се завърнат към своя активен начин на живот по-бързо“.

По време на процедурата със Зелен лазер, лекарят използва определена дължина на вълната за отстраняване излишната простатата тъкан, създавайки по-голям канал за преминаване на урината. Иновативната, амбулаторна процедура е подходяща за пациенти с уголемени простатни жлези, осигурява бързо подобрение, силна струя, незабавно и трайно облекчение на симптомите на долните пикочни пътища.

Зеленият лазер е наличен в 70 страни, включително и в Хил клиник, София и е бил използван за лечение на повече от 700 000 пациенти по целия свят и над 600 в България.

Годишният конгрес на Американската урологична асоциация събира специалисти от цял свят

Годишният конгрес на Американската урологична асоциация събира специалисти от цял свят