Германски експерт разби с лазер труднодостъпни камъни в бъбреците

Д-р Оливер Шатка оперира в Хил клиник

Д-р Оливер Шатка оперира в Хил клиник

Урологът от Германия, д-р Оливер Шатка направи показно сред българските си колеги от Хил клиник как с лазер се разбиват камъни в бъбреците и пикочните пътища.

По време на интензивна оперативна сесия при нас, в Хил клиник бяха раздробени на прах високо разположени и фиксирани камъни без скалпел.

Уникалното при процедурата е, че целият материал се извежда от организма. За разлика от практикуваните досега методи лазерното разбиване на камъни е с най-висока ефективност, при него не се използват ударни вълни, нито се извършват разрези.

Лазерът работи с микротънко оптично влакно, което достига до камъка през естествените уринарни пътища. Посредством влакното се подава мощна светлинна енергия директно върху камъка, за да се раздроби на по-малки части. Пациентите се завръщат вкъщи на следващия ден след процедурата без оплаквания и без риск от усложнения.

GU_KS7

Д-р Шатка е главен лекар на Амералд клиник (Бремен, Германия). За неговите постижения в областта на ендоскопската и реконструктивна урология и протезиране Амерланд клиник е единственото медицинско заведение в Европа, отличено с „Center of Excellence“.

Той ще извършва ежемесечни оперативни сесии в България, само при нас в Хил клиник.

Етикети: , , , ,