Дойдох в Хил клиник след общо три години мъчения и над десет уретроскопии

d290_1426Цветанка Панчева, 53 години от гр. София

Преди да стигна до Хил клиник бях пациент в други три доста реномирани болници. За съжаление в нито една не успяха да решат проблема ми окончателно. Проблемът ми е с камъни в бъбрека, който траеше цели 4 години.

Камъкът беше средно голям – около 2 см в бъбрека, който учудващо за мен самата, без никаква болка сам слезе в уретера. Първо се обърнах към личния лекар. Той незабавно ме изпрати на ехограф, видя се, че бъбрекът ми е увеличен.

Тогава потърсих професионалната помощ на уролозите. Направиха ми уретроскопия, разбиха камъка, но останаха големи части от него, освен това имах и стеснение на уретера и части от камъка се върнаха обратно в бъбрека след разбиването.

Дойдох в Хил клиник след общо три години мъчения и над десет уретроскопии, както и непрекъснатото носене на стент. През тези години няколко пъти вадеха частици от камъка, но последният конкремент, с размер около 1 см се оказа много упорит и не можеха да го разбият никъде.

Личният ми лекар ме насочи към Хил клиник, но да си призная, дългият ми престой по всякакви болници ме беше направил скептична към процедурата. Прочетох за лазерното разбиване на камъни, изгледах интервюто с д-р Шатка и реших да се доверя.

Сега проблемът ми най-накрая е решен, благодаря на целия екип!