Хил клиник с доклад на XII Национален конгрес по урология

Георгиев конгрес урология

На 25 май урологът от Хил клиник д-р Георги Георгиев изнесе доклад по време на XII-тия Национален конгрес по урология, който се проведе в гр. Правец под егидата на Българско Урологично Дружество.

Темата на доклада беше революционната за България Fusion биопсия, която в момента се прилага единствено в Хил клиник за установяване реалното състояние на пациенти със съмнение за простатен карцином.

При традиционната биопсия съществува опасност да се вземат проби от свободни от ракови клетки зони, т.е. да не се диагностицира съществуващ карцином. Често се налага извършването на повторни манипулации, които дават лъжливо негативни резултати и забавят лечението на мъжа. С 3D Fusion биопсията лекарят разчита на максимално чувствителна диагностика, повече проби от подозрителни лезии и в резултат на всичко това – достоверна информация за състоянието на простатната жлеза.

Технологичното предимство на трансперинеалната MR-TRUS Fusion позволява на уролога да вземе не само повече на брой проби, но и такива от най-труднодостъпните области на жлезата. Десетки пациенти с извършена Fusion биопсия в Хил клиник имат своя шанс да бъдат излекувани от рак на простатата поради точната и навременна диагностика.

Тези данни, както и принципите на работа на новия образно-диагностичен метод привлякоха вниманието на специалистите. Резултатите от реални пациентски казуси бяха оповестени публично като част от научната програма, а централна тема на целия конгрес беше ракът на простната жлеза. Уролозите от Хил клиник д-р Георги Георгиев, д-р Александър Боцевски, д-р Горан Деримачковски и д-р Йордан Томов в сътрудничество с доц. Красимир Янев и доц. Марин Георгиев от УМБАЛ Александровска представиха своя опит чрез презентацията си „Трансперинеална Fusion биопсия посредством Medicom BiopSee система, насочена от мултипараметричен ЯМР“.

Етикети: ,