Кампанията Movember цели да намали смъртността, причинена от рак на простатата

Съвременният мъж – баща, съпруг, дядо, брат, приятел и колега – над 50 е изправен пред криза, за която малко се говори. Кампанията Movember за превенция рака на простатната жлеза иска да разкъса мълчанието, което е обгърнало тази болест.

Ракът на простатата е един от най-големите здравословни проблеми, защото честотата му е висока и засяга мъжете над 50, а населението застарява, т.е. има и ще има все повече мъже, които достигат тази и по-виска възраст. Целта на Movember е до 2030 г. да намали броя на хората, които умират преждевременно от простатен карцином с 25%.

Единственият начин това да стане е като повече и повече мъже ежегодно преглеждат простатата си при уролог и провеждат PSA туморен маркер. БНР за поредна година е партньор на кампанията в България. Тя се обърна към двама уролози на Хил клиник за повече информация. Чуйте интервютата, направени от Георги Нейков.

 

За повече информация относно работата на отделение Урология, запазване на час или други въпроси, не се колебайте да позвъните на 02 439 3131 или да изпратите запитване на contact@hillclinic.com