Обикновен кръвен тест открива 70 вида рак

Ракът е като бомба със закъснител, която е заложена на неизвестна локация. Науката търси нови, ефективни и по-щадящи начини за превенцията му. При хора, които имат фамилна обремененост ежегодните прегледи и изследвания са съществена част от грижата за здравето и живота. Последните разработки на Datar Cancer Genetics позволяват с малко кръв взета от вената да се направи точен скрининг на 70 вида солидни тумори едновременно!

СТРАХУВАТЕ ЛИ СЕ, ЧЕ ИМАТЕ РАК?

Хил клиник е първата и единствена лаборатория в България, където може да си направите кръвен тест Trucheck™. Изследването разпознава раковите клетки, техния брой и дори идентифицира типа рак. Има няколко опиции – да се изследвате за 70 вида рак или за по-малко. Ако например имате роднини, засегнати от рак на дебелото черво или на гърдата, може да направите изследване само за този вид тумори.

ЗАЩО КРЪВНАТА БИОПСИЯ Е ТОЛКОВА ТОЧЕН И ПРЕЦИЗЕН МЕТОД?

Технологията, която се ползва за изолиране на CTC туморните клетки е иновативна. Най-достъпното обяснение е, че раковите клетки са най-упорити и витални и когато изолирани мононуклеарни клетки на периферната кръв (PBMCs) се третират с EAM, всички незлокачествени клетки биват убити от техния функционален механизъм за апоптоза, докато всички злокачествени клетки оцеляват. Тъй като всеки тумор изпуска в кръвния поток циркулиращи туморни клетки, то тестът ги открива и идентифицира от той орган идват.

ЗАЩО КРЪВНАТА БИОПСИЯ Е ПРЕДПОЧИТАН МЕТОД?

Вземането на кръв е неинвазивно и може да се извърши на мястото в нашата лаборатория за минути. Нужно е много малко количество кръв, около 20мл – т.е. една обикновена лабораторна епруветка. Освен това може да се повтори многократно, ако има нужда – подход, който е невъзможен при тъканната биопсия. Резултатите са готови за не повече от 10-12 работни дни!

Лекарите смятат, че кръвната биопсия трябва да бъде въведена като стандарт и да се превърне в рутинна част от грижата за пациента, защото е незаменима в ранната диагностика на рака и позволява да се увеличи многократно шанса за успешно лечение.

 

Позвънете ни за повече информация: 02 439 3131 или прочетете детайли тук.

 

Етикети: , , , ,