При извършване на ТУР-П средно след 68 месеца се връща затрудненото уриниране

Според медицинско изследване, проведено в 4 академични болници с 2242 пациенти в периода 2003-2015 година от уролозите T. Marien, MS. Borovski, AT. Blackburne, M. Kadihasanoglu, JE. Lingeman и др. бяха оповестени резултати за ефективността на ТУР-П.

ТУР-П е традиционен метод за отстраняване на увеличена простата чрез трансуретрална резекция, т.е. през пикочния канал. Методът представлява изрязване с помощта на бримка и високочестотен електрически ток на хипеплазиралата жлеза. Макар и по-добър от отворената операция, този подход е възможен единствено при малки като обем простатни жлези и за съжаление се оказва, че след известен период от време се налага реоперация. Средно след 68 месеца простатната жлеза отново се е разрастнала така, че симтомите пак на налице. При лазерните интервенции, благодарение на по-прецизното и голямо като обем премахване на простатата, практически проблемът на пациента е решен доживот.

Също така данните сочат, че за разлика от лазерните операции, при ТУР-П рисковете от постоперативни усложнения като стриктура на уретрата или получаване на съсирек са значително по-високи. Трансуретралната резекция не е подходящ метод при мъже с мехурни конкременти и дивертикули, което я прави много по-непригоден метод от лазерите.

Обикновено след неуспешна ТУР-П хирургична намеса или когато след 5-6 години затрудненията при уриниране се завърнат, мъжете се ориентират към повторна операция със Зелен, Тулиум или Холмиум лазер. Тя вече решава проблема перманентно.

За за получите повече информация относно лазерно лечение при заболявания на простатната жлеза позвънете на 02/439 3131.

 

Етикети: , ,