Случай на Хил клиник на VІ Симпозиум по ендоурология

По време на научната част на Шестия Симпозиум по ендоурология и миниинвазивна хирургия 2015, чийто Организационен комитет е председателстван от доц. д-р Илия Салтиров, бе представен чрез постер случай на енуклеация на простатна жлеза, с рекордните 300 куб. см, посредством Зелен лазер (GLEP), последвана от морселация на простатната тъкан.

ендоурология лазерна урология

Д-р Георги Георгиев представи от свое име и от името на колегите си в Хил клиник д-р Санча, д-р Боцевски, д-р Коцев този уникален случай на безкръвно отстраняване на особено голяма по размер простата чрез Зелен лазер.

Всички присъстващи се увериха, че енуклеативната техника със Зелен лазер, който в България има само в нашата клиника, дава възможност да бъдат оперирани пациенти със силно увеличени простатни жлези, без разрез и риск от кървене.

едноурология Салтиров

Изложеното от д-р Георгиев потвърди, че методът е много ефективен по отношение на обема отнета тъкан. Мъже, оперирани със Зелен лазер, без значение от обема на жлезата могат да се радват кратък болничен престой и бързо възстановяване като в същото време медицинската част е перфектно изпълнена, няма усложения, няма кръвозагуба, няма риск от импотентност или от загуба на континенция.