Учени посочиха трансперинеалната биопсия на простата като най-добър метод

Биопсията на простатната жлеза е единственото значещо изследване, което може да докаже и стадира простатния карцином. Научно изследване, обхаващо 1287 пациента с рак на простатата бе публикувано наскоро в престижното сп. Journal of Urology „Transperineal Prostate Biopsies Using Local Anesthesia: Prostate Cancer Detection Rate, Complications and Patient Tolerability“. От него става видно, че трансперинеалният достъп за биопсия на простатата е по-добрият метод, въпреки по-широко се предлага трансректалния. В проучването е участвал целия екип уролози на North York General Hospital (NYGH) и много голямо количество техни пациенти.

В България трансперинеална Fusion биопсия на простатна жлеза се извършва засега само в Хил клиник – София. Експерти от науката и медицината недвусмислено сочат Fusion биопсията като отлично средство за откриване, стадиране и оценка на простатния рак.

Качеството и предимствата на МРТ на простатата са предефинирани в практиката. Последните публикации на PROMIS, PRECISION и документите на Hansen BJUi силно препоръчват използването на MRI за откриване на лезии и избягване на грешни негатвини резултати от биопсията по традиционен път. Утвърдените специалисти знаят, че направляваните биопсии са бъдещето в урологията.

За повече информация относно трансперинеалната Fusion биопсия: 02 439 3131.

Етикети: , ,