ПРОБИВ в диагностика на рака на простатата

 

Хил клиник е известна с това, че работи с иновативни и доказани технологии за лечение на заболяванията на простатата. Сега екипът на клиниката разполага с ЕДИНСТВЕНИЯ В БЪЛГАРИЯ апарат MR-TRUS Fusion – топ диагностична процедура при съмнение за рак на простатата.

fusion биопсия рак простата Хил клиник

 

Лекарите ни са преминали обучения в Лондон, Лайпциг (Университетска болница),  и Мадрид (клиника CEMTRO).

Фюжън технологията представлява комбинация между изображенията на магнитния резонанс MR и на трансректалната ехография TRUS. Това компютърно „наслагване“ дава на лекаря реален 3D модел на простатната жлеза на конкретния пациент.  Биопсичните проби се взимат в специална схема, съобразена с този триизмерен модел. Благодарение на специалния софтуеър урологът получава визуализация на зоните, където има най-голяма вероятност за наличие на ракови клетки. Така се взима на материал за хистологично изследване именно от подозрителните участъци, което значително увеличава шансовете да бъде открит злокачествен процес. Концепцията на въвеждането на биопсичните игли е такава, че не деформира самия орган. Достъпът е трансперинеален (зоната между скротума и ануса), което позволява манипулацията да се извърши и при пациенти с хемороиди. Свежда до нула риска от възпаления на простатата.

При традиционната биопсия съществува опасност да се вземат проби от свободни от ракови клетки зони, т.е. да не се диагностицира съществуващ карцином. Често се налага извършването на повторни манипулации, които дават лъжливо негативни резултати.

С 3D Fusion биопсията имаме максимална сигурност, по-чувствителна диагностика, повече проби от подозрителни лезии и в резултат на всичко това – достоверна информация за състоянието на простатната жлеза.

Технологичното предимство на MR-TRUS Fusion позволява на уролога да вземе повече на брой проби, както и такива от най-труднодостъпните области на жлезата

Изследването е особено полезно за мъже с повишени нива на PSA туморен маркер, но неоткрит рак на простатата. По време на провеждането на Фюжън биопсията, за разлика от класическата биопсия, пациентът няма никакви неприятни усещания. Като по-съвременен и щадящ метод Fusion биопсията осигурява бързо възстановяване, нулев риск от травма на дебелото черво, драстично снижена възможност за инфекция. Тялото е в удобно положение, апаратурата по никакъв начин на травмира пациента, манипулацията се понася по-леко и безболезнено.

Освен комфорт на пациента, прицелната 3D биопсия с MR-TRUS Fusion му дава сигурност в достоверността на диагнозата. При наличие на рак на простатата може по-бързо да се вземе решение за радикално лечение, което в ранните стадий на заболяването е с отличен резултат.

3D биопсия с MR-TRUS Fusion е на по-достъпна цена в България, отколкото в чужбина. Качеството на медицинската услуга е идентично.

Извършването на изследването в Хил клиник е икономически оправдано заради стойността на самата биопсия и заради разноските по пътуването и престоя в границите на страната. Качеството на биопсията е идентична.

Хил клиник предлага цялостно решение за пациентите – както 3D диагностика, така и последващо лечение

cancer рак простата биопсия 3D

 

Преимущества на MR-TRUS Fusion в онкоурологията са неоспорими и дават възможност за своевременно лечение на един от най-коварните карциноми – ракът на простатната жлеза. В Хил клиник под ръководството на проф. Щолценбург се извършва лапароскопска радикална простатектомия. Методът е максимално ефективен и в същото време щадящ за пациента. С помощта на многократно оптично увеличение и специализиран достъп хирургът отстранява простатната жлеза, ако е показано и семенните мехурчета, лимфни възли. Операцията запазва нервните окончания, минимализиран е рискът от загуба на континенция и сексуална активност.

Ако резултатите от MR-TRUS Fusion биопсията са негативни, в клиниката пациентът може да получи лазерно безкръвно лечение на доброкачествено увеличена простата. Лазерната манипулация е бърза, безопасна, без разрез, а възстановяването е многократно ускорено в сравнение с класическата операция на аденом. Екипът уролози на Хил клиник има огромен опит и рутина в извършването на лазерните операции и над 1750 успешно извършени интервенции към юни 2017 г..

 

Д-р Георги Георгиев разчита Фюжън биопсията на 62-годишен пациент от София със съмнение за простатен карцином

Д-р Георги Георгиев разчита Фюжън биопсията на 62-годишен пациент от София със съмнение за простатен карцином

За информация позвънете в Хил клиник: 02/439 3131

Етикети: , , , ,