Само ние – Хил клиник имаме Зелен лазер в България

Във връзка с невярната информация, която се разпространява както в медицинските среди, така и сред пациенти за наличие на Зелен лазер в различни български болнични заведения категорично заявяваме, че в момента в България единствено Хил клиник разполага с тази апаратура.

Зелен лазер – "златният стандарт" в лечението на увеличена простата

Зелен лазер – „златният стандарт“ в лечението на увеличена простата

Зеленият лазер (GreenLight ™) е специална разработка на водещия производител на медицинска техника AMS.

Зелената светлина на лазера е в резултат от използваната дължина на вълната от 532 nm (нанометра), която се абсорбира от добре кръвоснабдената простатна тъкан по възможно най-добър начин. Именно този лазер позволява увеличената простатна жлеза да се третира по уникален начин, прониквайки през естествените уринарни пътища чрез микротъкно лазерно влакно. Зелената лазерна енергия нагрява силно и изпарява излишната простатна тъкан, т. нар. вапоризация. Манипулацията е безопасна, бърза, ефективна, безкръвна и безболезнена. Зеленият лазер е официално препоръчван за лечението на простатната хиперплазия от Европейската урологична асоциация и Американската урологична асоциация.

За повече от 10 години са публикувани стотици международни изследвания на пациенти, оперирани със Зелен лазер. Лекарите на Хил клиник са представили многократно доклади на националните симпозиуми по Урология и на конференциите на Източноевропейската асоциация по урология (2011 г. и 2012 г.).

Зеленият лазер (GreenLight ™) е утвърдена технология, която дава отлични резултати дори при особено големи простати чрез метода енуклеация , извършва се, под спинална анестезия и това го прави решение при мъже със сърдечно-съдови заболявания и диабет. При третиране със зелен лазер се запазва сексуалната функция.

Гордеем се, че Хил клиник е сред най-модерните лечебни заведения, което в силно конкурентна среда успява да осъществява своята дейност в полза на пациентите и в интерес на цялото общество. Методите, които използваме, в това число Зеленият лазер (GreenLight ™), осигуряват високо качество на живот чрез миниинвазивни терапии.

Благодарим на пациентите, които ни се доверяват и призоваваме колегите да не забравяме, че технологиите се създават и усъвършенстват, за да са в полза на пациента и е наша грижа да информираме пациента и да му даваме възможност за избор.

Недопустимо е в публичното пространство да бъдат разпространявани невярни информации за наличието на Зелен лазер (GreenLight ™) в други, различни от Хил клиник лечебни заведения, както и да се оспорват неговите преимущества. Повече от 500 000 пациенти по света и повече от 700 пациенти в България са били оперирани с технологията, което представлява огромен положителен клиничен опит и няма аналог с други видове лазери, използвани напоследък в урологията за лечение на аденом на простатата. Екипът уролози на Хил клиник работи от години със Зелен лазер и е пионер в лазерната хирургия на простата в България.

Заявяваме, че при всяка следваща спекулация за наличие на Зелен лазер в друго лечебно заведение или дискредитиране на качествата на технологията при лечение на доброкачествено увеличена простата ще защитим правата си по съдебен път.

„ДКАРЦ ХИЛ КЛИНИК“ ЕАД

2013 г.

Етикети: , , , , ,