Рак на пениса


Ракът на пениса се среща относително рядко, обикновено засяга кожата на пениса или препуциума. Счита се, че обрязването (циркумцизията) е добър метод за профилактика на този вид онкологично заболяване. Доказано е, че при някои групи, където обрязването е част от традицията, нивата на този вид рак са изключително ниски. Дори препоръките на Американското онкологично дружество за лечение на рак в стадий 0 и стадий 1 (carcinoma in situ (CIS) и verrucous carcinoma) може да се лекува чрез циркумцизия, тъй като е засегната само кожата, без проникване в други тъкани.

Статистиката сочи, че 40 до 60 % от болните с карцином на половия член се установява фимоза. Защо това е така? В резултат на фимозата, главичката на пениса и вътрешният лист на препуциума са хронично възпалени, а при разлагането на смегмата се образуват канцерогенни вещества. Това са две съществени предпоставки за развитие на злокачествен процес в зоната в последствие.

Лечението на фимоза в Хил клиник се извършва с лазер и е безкръвно. При нас вероятно се правят над 90% от лазерните циркумцизии в страната и имаме дългогодшен опит с процедурата.

При необходимост от допълнителна информация сме на разположение на тел. 02 439 3131

Етикети: , ,