Д-р Румяна Кожухарова отговаря на въпроси на читателки на сп. Amica

Мезотерапията, базирана на деоксихолева киселина, е безспорно един от най-добрите и ефективни начини за справяне с мастни натрупвания по тялото. Синтезирана лабораторно тази киселина имитира действието на жлъчната киселина, която разлага мастните компоненти в храната ни. Практически веднага след въвеждането й в проблемната област успяваме да разрушим мембраната на мастните клетки и в следващите няколко дни по метаболитен път да ги изхвърлим извън тялото. Активната съставка гарантира перманентен ефект, т.е. унищожените мастни клетки не се възстановяват с времето. Терапията е кратка и се понася много добре от пациентите ми, рядко има други странични ефекти освен лек оток, който показва, че киселината успешно работи – разгражда мазнините. Искам обаче да подчертая, че процедурата следва да се извършва от лекар поради спецификата на подбора на подходящи кандидати за мезотерапията и техниката на инжекционно въвеждане. Като терапевтичен метод ползвам мезотерапия в комбинация с Accent Prime и пациентите се радват на отлични дълготрайни резултати.

Слънцето е един от най-големите врагове на кожата и особено в комбинация с козметика, съдържаща етерични масла или витамин А, може да образува хиперпигментни участъци. Затова на първо място препоръчвам фотозащита – качествен продукт, който да нанасяме през няколко часа, без значение от сезона. В зависимост от зоната и дълбочината на меланиновата свръхсекреция избирам най-подходящите методи. Обикновено започвам със серия излющващи пилинги, подходящи за конкретната кожа. Отличен резултат за петната съм постигала с мезотерапия. За по-дълбоко разположени пигментации ползвам лазерни или RF платформи. В Hill Clinic разполагаме и с радиочестотен Pixel, който има отличен уравновесяващ тена ефект. Технологията позволява контрол върху интензитета на енергията и дълбочината на проникване. Приложението му е сезонно, затова настоящият пролетен период е подходящ за терапията. Благоприятни за последващо полиране на кожата са SRA процедурите. Те нямат възстановителен период, пациентът не изпитва болка по време и подобрението се вижда бързо. Определен вид пигментни петна реагират добре на микродермабразио, което в същността си представлява контролирана механична ексфолиация. За озаряване на лицето и дълбока хидратация завършваме със специален PQAge пилинг.

Целулитът е заболяване на съединителната тъкан и изисква адекватно, сериозно лечение. В практиката си обикновено назначавам антицелулитни и оформящи тялото процедури с апаратите Vela Shape или Accent Prime. Комбинирам работата на физиотерапевта ни с инжекционна мезотерапия. Съдържанието й достига до засегнатите от целулит мастни клетки и разгражда повишеното количество мазнини. Това е ефективен начин подкожната тъкан да бъде балансирана и зоната да придобие нормален, здравословен вид без досадните „трапчинки“ и портокалов ефект. Въведените в дълбочина вещества успяват да ускорят метаболизма, да активират лимфната циркулация и кръвообращението. Дори при по-тежък, познат като „твърд целулит“ промяната след 10 апаратни и 2–3 мезотерапевтични процедури е видима. Без съмнение след извършения цикъл запазването на получения добър резултат във времето зависи много от начина на живот. Да задържим кожата си гладка, стегната, в тонус е непрекъснат процес, свързан с храненето и движението.

 

За допълнителна информация или запазване на час: 02 439 3131

Етикети: , , ,