Лазерно и RF премахване на стрии в Хил клиник

Какво представляват стриите?

Стриите са атрофични кожни белези с линейна форма. Появяват се в определени ситуации в живота, свързани с промяна в обема на дадени кожни зони. Най-често през пубертета, по време на бременност, при рязка промяна в теглото, активна спортна дейност и прием на медикаменти (системни кортикостероиди и антидепресанти).

Причината за появата на стрии е дефект в еластичността, който най-често е генетично предопределен. Когато еластичните влакна са подложени на разтягане, те се разкъсват. С времето двата края на влакната се отдалечават и се оформя зона без еластични влакна – стрия. Според медицински проучвания над 90% от жените развиват стрии по време на бременността или непосредствено след раждане.

Видове стрии

Стриите биват пресни и стари. Веднага след появата си стриите са розово-лилави на цвят и са на нивото на околната кожа. Старите стрии са бели, хлътнали, с набръчкана пергаментова основа. През летните месеци вследствие на придобиване на тен разтяганията се забелязват повече, защото съединителната тъкан не хваща тен. Най-често засегнатите области на тялото са корема, бедрата, ханша и гърдите.

Има ли безопасен и ефективен метод срещу тях?

 

Повечето методи, които се обявяват за успешно третиращи стрии, повлияват едва 7-9% от пресните стрии и не дават почти никакъв резултат за стрии с голяма давност, или с по-големи размери.

Лазерното премахване на стрии е един от най-ефективните методи за тяхното заличаване.

В Хил клиник разполагаме с няколко утвърдени технологии, които доказано повлияват стриите и подпомагат изравняването на кожата. Изборът на подходяща платформа – лазер или радиочестота се извършва от лекаря дерматолог като имаме възможност да лекуваме всички стрии, без значение от дълбочина, цвят на кожата или давност. Третираната тъкан се подменя от здрава, еластична кожа.

Методите, които прилагаме са неаблативни, което значи, че обработва кожата в дълбочина, без да се засяга повърхностния ѝ слой и аблативни, при които се извършва и аблация /изглаждане на повърхността на кожата/. Поради тези причини процедурите за премахване на стрии са изключително ефективни. Самата терапия е безболезнена и с минимален възстановителен период.

Как действа енергията върху стриите?

Светлината на лазера прониква през кожата фракционирано (редуване на обработен и здрав кожен участък), достига до средна и долна дерма като загрява зоните, през които преминава и стимулира ремоделирането на колагена и еластина. Ефектът е видим непосредствено след първата процедура.

Със същия принцип на действие лазерът или радочестотата въздействат върху белези и с друг произход – акне, хирургични операции, изгаряния.

e93e5ded41090d58610a0a566c560bda

Ползите от лазерната процедура за заличаване на стрии:

  • неоперативна и нетравматична процедура
  • видимо по-гладка и добре изглеждаща кожа
  • без време за възстановяване
  • процедурата е одобрена от  FDA (администрация на храните и лекарствата в САЩ)

Обадете се, за да запазите час за безплатна консултация за премахване на стрии на 02/439 31 31 или вижте страницата ни за контакти за повече начини да се свържете с нас.

Често задавани въпроси, свързани с лечението на стрии с лазер

Подходящ ли съм за тази процедура?

Лазерната процедура за стрии е подходяща за всеки тип кожа, включително много светла и много тъмна. За да получите изчерпаемо и професионално мнение трябва да се консултирате с нашия дерматолог.

Как действа?

Дерматологът използва лазер, чийто лъч е се разпределя в кожата под формата на решетка. Импулсите от лазерната светлина заличават стриите, целят формиране на здрава, еластична тъкан в третираната зона.

Колко е времетраенето на една процедура?

Времетраенето на процедурата зависи от големината на третираната зона.

Колко процедури ще са необходими?

Това ще определи специалистът дерматолог на Хил клиник след консултация с Вас. Броят на процедурите зависи от количеството стрии, дълбочината и давността им.

 Боли ли?

Процедурата се понася изключително добре от пациентите, тъй като не е болезнена. Не се налага упойка. След терапията се препоръчва специална козметика за домашна грижа.

Колко бързо ще се възстановя?

Не се налага дълъг възстановителен период, в рамките на седмица отшумяват всички първоначални усещания и кожата се регенерира. Процедурата не нарушава ежедневния начин на живот на пациентите.

Има ли противопоказания?

Махането на стрии с лазер/радиочестота е противопоказно при:

  • възпалителни процеси в зоната, която се обработва
  • псориазис, дерматити в обострен стадий
  • бременност
  • провеждане на процедури с химически пилинг преди по-малко от 3 седмици
  • злокачествени образувания
  • епилепсия

Вижте нашата страница за контакти за начини да се свържете с нас.