Лазерна, SHR и ELOS епилация

 

Един от най-често срещаните съвременни методи за трайно обезкосмяване е лазерната епилация. Тя е особено подходяща при светъл тен и тъмни косми – най-често срещаната комбинация по нашите ширини и при жени, и при мъже.

shutterstock_31177162

Лазерната епилация работи на принципа на селективната фототермолиза  – излъчваната светлина се абсорбира само от пигмента меланин, който се намира в космения фоликул. Продължителността на лазерния импулс е няколко милисекунди и действа само и единствено върху пигмента.

Техниката, с която разполагаме в Хил клиник е изключително ефективна – унищожава над 90% от космите за много дълъг период от време, без да засяга околните зони. Освен това, тя разполага с допълнителна охлаждаща система, която прави процедурата безболезнена. Подходяща е за всички зони на тялото, включително лице и интимни части.

При приключване на пакет от процедури лазерна епилация се постига редуцирано обезкосмяване, което може да се запази за 9-12 месеца, а след това се правят поддържащи процедури веднъж в годината.

Броят на процедурите се определя от дерматолога и зависи вида на космите – плътните и тъмни косми се повлияват по-бързо от тънките и по-светли.

Подготовката за лазерната епилация

  • Космите не трябва да са скубани поне 3 седмици преди деня на процедурата.
  • В деня преди процедурата, космите трябва да се скъсят с бръснач.
  • Непосредствено преди процедурата зоната се почиства от извършващия манипулацията дерматолог.
  • Когато се работи на зона „Лице” се поставят защитни очила.

Интервалът между отделните посещения е месец и половина, за максимален ефект препоръчваме шест процедури.

Излагането на силно слънце веднага след третиране  е противопоказно за лазерната епилация. Процедурата не се прилага на бременни жени.

 

 

Студена SHR епилация

Лазерът използва меланина като проводник на енергията, за да достигне и унищожи космените фоликули. При SHR методът това става по-бавно, но е също толкова ефективен за трайно обезкосмяване. Много пациенти предпочитат студената епилация заради комфорта по време на процедурата и заради гарантирания резултат дори при много тъмна кожа и косми. Технологията позволява да се работи дори през лятото и върху кожа с тен.

Сега вече няма нужда да се притеснявате дали сте специален фототип, с руси косъмчета, с тъмна или светла кожа – ние имаме специално решение за всеки пациент! Продължителността на третирането ще бъде определено от наш специалист дерматолог и е строго индивидуално. След всяка процедура окосмяването намалява, космите стават по-тънки и светли.

 

Elos-епилация

Elos-епилацията е процедура за трайно премахване на нежелано окосмяване. Тя позволява премахване дори на светло и мъхесто окосмяване, без да буди „спящите“ косъмчета!

Еlos-епилация е патентована технология, комбинираща всички предимства на съществуващите технологии (фото-, лазер-, електро-), но изключваща техните недостатъци.

В процеса на процедурата косменият фоликул се разрушава при действието на енергията на светлинния импулс и високочестотния ток. Еlos-епилацията осигурява двойна защита на кожната повърхност, а страничните ефекти са сведени до минимум. Разбира се предварителната консултация с наш специалист ще се съобрази с противопоказания, напр. бременност, кожни инфекции или херпес, прием на фотосенсибилизиращи медикаменти и др.

Разработката на технологията Elos в областта на епилацията е нов технологически пробив по отношение на надеждност и дълготрайност на действието. Благодарение на характиристиките си тя позволява бързо третиране на нежелано окосмяване на големи зони като крака и гръб за 40% по-кратко време в сравнение с други аналогични методи.

Elos-епилация позволява премахване на всеки тип нежелано окосмяване, включително светло, мъхесто, хормонално при всеки тип кожа.

В какво се изразяват предимствата на Elos-епилация пред други методи?

  • процедурата протича бързо и безболезнено
  • разрешава се да се излагате на слънце до и след процедурата
  • окосмяването изчезва завинаги, включително и светлите и мъхести косми

Удовлетворителна чистота на кожата се постига след 4-8 процедури.

Elos е не само технология за премахване на окосмяването, но и за грижа за кожата. Затова след епилация, можете да попитате дерматолога ни за другите процедури, свързани с овлажняване, подхранване и повишаване на еластичността й.

iStock_000012418991Medium

За да запазите час за безплатна консултация при наш специалист се обадете на 02 439 3131.