Лечение на акне и заличаване на белези

 

За първи път в България в нашата клиника се предлага КОМПЛЕКСНО лечение на активно акне чрез уникалната лазерна система ClearSkin. Чрез синята си светлина неаблативният Er:Glass 1540 лазер въздейства едновременно антибактериално и балансиращо върху отделянето на себум. За разлика от други методи Clear Skin не просто разрушават бактериите, а и действа себумсупресиращо като връща акнеичната кожа обратно в нормалното й състояние.

Защо това е толкова важно?

Акнето по своята същност е възпалителен процес, който засяга множество клетки с развитието на бактерията Propionibacterium acnes и повишено производство на себум. То обхваща лицето, шията, гърдите, гърба, раменете и горната част на ръцете. Различните кремове, лосиони и дори медикаменти имат недостатъчен ефект при тежко акне. Освен проблеми в острата си фаза възпаленията засягат структури в дермата като след отшумяването им се образуват неравности по повърхността на кожата. Лечението на акне е дълъг и специфичен процес, успехът на който зависи от компетентността на лекаря и ангажираността на пациента. Но често дори при максимални усилия, положени от двете страни, резултатите не са задоволителни. Факт е, че само борбата с бактериите не е достатъчна, важно е кожата да се оздрави отвътре, да се преустанови прекомерното образуване на себум и свръхомазняването. Clear Skin чрез дълбочината на проникване в кожата, контактно охлаждане, вакуум и фокус върху водата около мастните жлези успява да постигне именно това!

Какви са резултатите?

Само за 4-6 процедури с лазер кожата е значително успокоена, подтиснато е прекомерното омазняване, няма пъпки, кисти, запушени мастни жлези, папули.

Лечението е значително по-бързо и ефективно от обичайните антибиотични терапии, като няма тяхните нежелани странични ефекти. Благодарение на охлаждането и вакуума лазерът таргетирано въздейства върху обхваната от акне зона. Подобрението е над 80% при всички форми на acne vulgaris.

acne clearskin

 

Процедурите с Clear Skin са революционен начин да се третира акнето в дълбочина като се остави епидермиса непокътнат. Състоянието се овладява дълготрайно, кожата е чиста и повърхността й остава гладка.

За безплатна първична консултация с дерматолог по повод лечение на акне се свържете с нас на 02/439 3131, за да предложим удобен ден и час.

 

Премахване на белези от акне/шарка с най-модерната технология E-Matrix

Лечението на белези от акне е дълъг процес. Колкото по-рано започне то, толкова по-бърз и добър е ефектът от него. Самолечението обикновено е недостатъчно или неефективно, а често и опасно. То може да има обратен ефект – да влоши състоянието на кожата, както и да предизвика образуване на нови белези.

 

Как започва всичко?

Акнето (младежки пъпки или акне вулгарис) е хронично заболяване на кожата и обикновено се появява в пубертета. Причините за това  са различни :

  • хормонален дисбаланс
  • стрес
  • замърсена околна среда
  • ниска хигиена
  • неправилно хранене

Заради засилена секреция на мастните жлези кожата става мазна, а клетките вместо да се отделят,  започват да се натрупват и да запушват порите. Така се появяват черните точки (комедони). Комедоните съдържат секрет на мастната жлеза, кератин и микроорганизми. Веднъж появили се, пътят към възпалението е кратък – кожата се зачервява и образува гной. Образуват се и пъпките. Това е леката форма на заболяването.

Вероятно сте чували: „Всеки е имал акне – ще мине!“ На практика, обаче  пъпките не са толкова безобидни, нито пък „минават“ толкова лесно. Затова е важно лечението да започне възможно най-рано. В противен случай кожата може да се покрие с големи, болезнени и нагнояващи пъпки. След изчезването им остават трайни ръбци и белези, за заличаването на които е необходимо много повече време и процедури.

Специалистите дерматолози в  Хил клиник лекуват успешно всички форми на акне: активно, възпалително и невъзпалително, както и белезите от него. Подходът им е  индивидуален за всеки пациент. Консултацията с тях е безплатна и им помага да определят степента и формата на акнето и най-ефективната терапия.

В помощ на отличните  професионалисти на Хил Клиник е и една от най-модерните технологии за борба с белезите от акне – E-Matrix. Това е първата в света технология, базирана не на лазерна енергия, а на биполярна фракционна („решетъчна“) радиочестота.

Как действа  E-Matrix срещу белези от акне?

eMatrix_3

Радиочестотната енергия достига директно в дълбоките слоеве на дермата под формата на решетка. Чрез нагряване на тъканите в дълбочина се стимулира производството на колаген и се подпомага образуването на нова, здрава и еластична кожа. Броят на необходимите процедури е между 3 и 5, като периодът между тях е 4-6 седмици.

Резултатите след процедури с E-Matrix са следните:

  • премахване на пъпките
  • свиване на разширените пори
  • изглаждане на ръбците и белезите от акне или хирургически операции
  • гладка и кадифена кожа

Процедурата не е силно болезнена, няма странични ефекти и усложнения. По време на процедурата и непосредствено след нея, се наблюдава зачервяване и лек оток на третираното място, но това е нормална реакция на кожата и отминава бързо.

Можете да видите начини за контакт с нашите специалисти в страницата ни за контакти, или да запазите час за консултация още сега –  (02) 439 31 31!