Процедури за лице

За поддържане на свежа, опъната и млада кожа, чрез активиране на колагена и свиване на еластичните влакна, естетичната дерматология предлага различни методи.

Задължителният минимум, осигуряващ поддържана външност, включва козметичните грижи:

 • почистване на лице
 • химически пилинг
 • микродермабразио
 • хомеопатична козметика

Вашият личен козметик познава нуждите на кожата и се съобразява с индивидуалните специфики на лицето Ви, следи ефектът на всяка процедура, почистване или масаж. Доверете се на неговия съвет какви продукти да използвате у дома и как да се предпазите от преждевременно остаряване и отпускане.

С много по-голям, подмладяващ  кожата, ефект са методите:

 • мезотерапия
 • фотоподмладяване
 • неоперативен 4D лифтинг
 • Hollywood Laser Peel
 • клетъчна терапия
 • мезоконци

4D лазeрен лифтинг

Технологията Pixel Q-Switch е изключително ефективна в повлияване признаците на фотостареенето, фини бръчки, отпуснати участъци, петънца. Наричат го процедура „в обедната почивка“, защото запазва недокосната повърхността на кожата. Подходящ за всеки фототип – от снежнобял до мургав! Признат за абсолютната неоперативна алтернатива на фейслифтинга, създава уникални и бързи резултати. Ефектът е видим още по време на самата терапия.

Hollywood Laser Peel

Превъзходна процедура без възстановителен период за моментално освежаване и блясък, която е популярна сред звездите, които я ползват в деня преди голямо събитие на червения килим. Социалните медии изобилстват от снимки и кратки видеа на лазерната процедура както в профилите на знаменитости, така и на обикновени жени. Едни от най-големите фенове на Холивудския пилинг са милениалите (Поколение Y), които търсят забележителен резултат от незабележими терапии.

SRA (skin rejuvenation)

Модерната технология e пръв помощник в съвременната дерматология при старееща и отпусната кожа. SRA (skin rejuvenation) – при фотоувредена и старееща кожа е и *ST (skin tightening) – неоперативен лифтинг и стягане на чело, кепачи и скули. Комбинираната терапия SRA и ST постига едновременен ефект на подмладяване и неоперативен лифтинг.

След процедурите за подмладяване резултатите са:

 • гладка, опъната кожа с отличен тургур
 • освежено лице с равномерен тен
 • премахване на пигментации
 • премахване на фини капиляри и съдови изменения
 • повишаване на еластичността

 

Неоперативният радиочестотен лифтинг премахва

 • бръчки
 • съдови дефекти
 • белези
 • тъмни кръгове около очите и сенки под очите
 • отоци
 • разширени пори

Резултатите се налице още след първата процедура, а за максимален ефект са препоръчителни 6 терапии. Преди радиочестотната процедура няма нужда от подготовка, освен премахването на грима, което ще извършите на място в клиниката. След терапията при по-чувствителна кожа се получават леки корички, които падат след ден.

Клетъчна терапия и автоложна тъканна регенерация

За постигане на регенерирана и свежа кожа се прилагат с отличен успех и две иновативни и напълно безболезнени терапии: клетъчна терапия и автоложна тъканна регенерация  Работи се със собствена кръвна плазма, обогатена с растежни фактори, коята се инжектира в средния и дълбокия слой на кожата.

Поради естеството на процедурите е важно те да бъдат извършени от опитен квалифициран дерматолог в клиника, която разполага със специализирана лаборатория, за да се гарантира стерилност и абсолютна безопасност за пациента.

Терапиите са подходящи както за жени, така и за мъже и могат да обхващат зоните на лице (чело, околоочна зона, скули, брадичка, контур на лицето)  и деколте, шия, ръце. Прилагат се и за подобрение състоянието на кожата след изгаряния.

След препоръчаният от лекаря първоначален терапевтичен курс се прилага поддържаща процедура веднъж годишно.

Мезоконци

Процедурата е позната още като „биоармировка“, защото мезоконците създават своеобразна решетка под кожата, ревитализират и лифтингират зоната. Тредлифтингът е нов естетичен метод за уплътнение, укрепване и повдигане на отпуснати тъкани със стерилни биорезорбируеми мезоконци Lead Fine Lift. Ползва се система от игла с поставена в нея тънка монофиламентна нишка. При изваждане на иглата конецът се отделя и остава имплантиран подкожно. В последствие нишката се резорбира напълно в рамките на 180 – 240 дни, като лифтинг ефектът продължава още няколко месеца.

Конци с лифтинг ефект

Лифтинг конците Aptos са топ подмладяваща процедура – точното решение за хора, които търсят максимално близък резултат до оперативниялифтинг, но без скалпел и шевове.

Поставянето на резорбируемите колагеностимулиращи нишки има свойството моментално да преструктурира зона, където са въведени и в последствие да разгърне още повече подмладяващото си действие. Постига се оптимално стягане на лицевия контур и повдигане на кожата и подкожните структури, запазвайки натуралния вид на лицето и неговите черти. Веднага след провеждането на терапия на мястото на убождането се поставят безцветни лепенки и няма други видими следи от интервенция.

Мезотерапия

Много добри резултати за повърхностно стимулиране и дълбоко регенериране дава и мезотерапията, която въвежда специален коктейл под повърхността на кожата. Процедурата стимулира производството на колаген и еластин, ускорява метаболизма и микроциркулацията, изглажда фини линии и „стопява“ бръчките. Медицинската мезотерапия, извършена от специалист не оставя синини, отоци, продължителни зачервявания.

Сериозните неравности по лицето, белезите, причинени от акне или шарка се подлагат на терапия с фракционна радиочестота на eMatrix.

За разлика от лазерните процедури за лице този начин на лечение може да се прилага целогодишно без ограничения и дава отлични резултати за радикално премахване както на изпъкнали, така и на вдлъбнати белези. Наблюдава се ускорено изграждане и равномерно натрупване на нова тъкан в горната папиларна увредена дерма до почти пълно възстановяване.

Вижте нашата страница за контакти за начини да се свържете с нас. За повече информация, не се колебайте да ни се обадите: 02/439 31 31.