Белези от акне

Акнето е кожно заболяване, което засяга до 80% от тийнейджърите и около 5% от хората в зряла възраст. Понякога след възпаление от акне кожата се възстановява, но често остават белези. Най-засегнати са: лицето (чело, бузи, брадичка), деколтето и гърба.

acne june 2013 1

Ранни белези от акне

Когато лезията е заздравяла, но е останала червенина или хиперпигментация върху кожата следствие на възпалението наричаме тези следи ранни белези.

След консултация с дерматолог,  те могат успешно да се лекуват до пълното им изчезване чрез определени козметични процедури (пилинг и микродермаабразио) и медикаменти. Най-добрият начин е областта да се третира още във възпалителната фаза, за да се предотврати риска от дефекти. Добре е по време на  лечението да се ограничи излагането на слънце, защото то забавя оздравителния процес.

Постоянни белези от акне

Всяка промяна на цвета на кожата или нарушаване на нейната повърхност, която се задържи повече от 6-8 месеца наричаме постоянен белег от акне.

Третирането му с радиочестотната технология e-Matrix е доказен метод и повлиява еднакво добре както вдлъбнати белези и слабоизпъкнали неравности, така и хиперпигментации след излекувано акне. Повече за действието и резултатите от използването на e-Matrix може да прочетете тук .

1fb

Естетичните дерматолози на Хил клиник имат богат клиничен опит и могат най-точно да преценят каква комбинация от терапии ще подобри състоянието на кожата и ще заличи белезите от акне като вземат предвид много фактори.

Консултацията при лекар специалист е безплатна след предварително запазване на час на тел. 02/ 439 3131.

Етикети: , ,