Екипът на Хил клиник в AMWC 2018 в Монако

Естетичните ни дерматолози с удоволствие посетиха щандовете на лидерите в бранша

Естетичните ни дерматолози с удоволствие посетиха щандовете на водещите производители в бранша

За поредна година Монте Карло събира лидерите в естетичната медицина по време на 16тия Световен естетичен и анти-ейджинг конгрес (AMWC).

В престижното събитие взеха участие нашите лекари д-р Лидия Ванеска, д-р Елеонора Валянова и д-р Румяна Кожухарова. Те присъстваха на поредица лекции, тренинги и демонстрационни практически сесии наред с други експерти от над 120 страни.

Все повече зад естетиката стои не само медицина, но и иновативни технологии, на базата на които се разработват продукти и техника. Част от професионализма е познаването на всички параметри на апаратурата, нейните възможности, но и вероятните странични ефекти. Не случайно тазгодишният акцент на събитието е „безопасността на пациента“ като приоритет номер едно и основа на медицинските стандарти в естетиката.  Колкото и нововъведения да има обаче, основен фактор за постигане на успеха в корекциите стоят уменията, знанията и опита на лекаря. Това важи с двойна сила относно инжекционните процедури: поставяне на боток с, дермални филъри с разнообразно съдържание и трайност, плазмотерапия, мезоконци и конци за лифтинг.

Беше представен за първи път новия продукт на Aptos®  конци Excellence Visage с хиалуронова киселина за оптимален ефект на лифтинг и хидратация в една единствена процедура.

Любопитна беше сесията Transgender, при която бяха демонстрирани точките на корекция за превръщането на едно мъжко лице в такова с по-женствени черти.

За втори път в научната програма на Конгреса се присъедини и медицинският ни козметик Вероника Калчева. Тя посети редица теориетични и практически курсове и разшири познанията си относно най-новите тенденции в своята област.

 

Етикети: ,