Изглаждане на мимическите бръчки

Съкращаването на мускулатурата при мимика предизвиква образуването на бръчки най-често в областта на челото, междувеждието и около очите. В естетиката отдавна има изключително ефективен метод за изглаждането им. Практически инжектирането на малки дози релаксиращ мускула продукт дава чудесни резултати. В Хил клиник от години прилагаме терапията като ползваме само първокласен продукт и пациентите ни са много доволни от ефекта.

Напоследък терапията се налага и като превантивна при дами и господа около 30-35 години, когато се появяват първите фини линии. Прецизното въвеждане на много малко количество бо токс подобрява забележително външния вид. Невротоксинът отпуска мускула и за кратко време линиите между веждите, познати като „гневна бръчка“ и край външната част на очите, известни като „пачи крак“ изчезват. Допълнителен положителен ефект може да има и с поставянето на продукта в определени точки така, че да се повдигнат веждите с 1-3 мм, което оптически подмладява лицето и отваря погледа.

Безопасносттa на лекарството

Основният въпрос, които имат част от пациентите ни – за безопасността – отдавна не стои на дневен ред.Установено е с редица клинични изпитвания, обхващащи хиляди пациенти, че терапията може да се прилага широко и спокойно. Резултатите, оповестени от FDA, при инжектиране на невротоксина е категорична релаксация бръчките, предизвикани от съкращаване на мускулите в областта на челото, между веждите или около очите, за около 4-6 месеца.

Като страничен ефект от лекарството се отбелязва само лек оток на клепача, за който FDA споменава. Агенцията заявява, че не е имало потвърден случаи на „токсични реакции“, когато са били използвани препоръчителните дози и процедурата е извършена от опитен специалист.

Водещите дерматолози в света се категорични, че не бива да се плашите от самата терапия, а от непрофесионалното й прилагане.  Задължително е да се обръщате само на естетичен лекар с опит за поставянето на мускулния релаксант.

Консултирайте се с дерматолог на Хил клиник безплатно преди терапията, за да обсъдите всички възможности. На разположение сме да предложим удобен ден и час за преглед при специалист, само позвънете на  02/439 3131

 

Етикети: , ,