Мезотерапия – еликсир на красотата в Хил клиник

 

Мезотерапията е сред най-търсените и популярни процедури в естетичната дерматология. Предпочитана е заради бързия си и впечатляващ резултат.

Мезотерапията е неинвазивна процедура (без хирургическа намеса), при която във  втория слой на кожата (дермата) се въвежда специален „коктейл“ от витамини, минерали, аминокиселини, микроелементи, хиалуронова киселина и/или билкови екстракти, които интензивно подхранват и възстановяват.

Face of pretty beautiful woman with a white orchid on her shoulder

Мезотерапията има широко приложение и повлиява благоприятно при:

  • косопад и изтощена или оредяваща коса
  • целулит
  • стрии и белези
  • мимически бръчки около очите
  • стареене на кожата
  • пигментни петна
  • спукани капиляри

Мезотерапия при косопад и изтощена коса

Процедурата е много ефективен метод за борба с косопада, при оредяваща, изтъняла или изтощена коса. Въведеният в скалпа коктейл от полезни и лечебни микроелементи директно стимулира корените на косата, укрепва я и я прави по-здрава и жизнена. Мезотерапията активира растежа на косата и трайно подобрява нейната еластичност, сила и плътност.

 

 

Всеки пациент с алопеция и симптоматичен косопад, независимо от пола и възрастта си, може да се подложи на процедурата и да очаква подобрение. Препоръчително е да се направи серия терапии между 5 и 8 броя, по една на всеки 10 дни.

Мезотерапия при целулит

Процедурата дава добри резултати,  защото при нея се въздейства и върху по-дълбоките нива на целулита, а не само на повърхностния слой. Въведеният коктейл от вещества спомага за разграждане на липидните депа, стимулира метаболизма, предизвиква силна микроциркулация на кръвта и спомага за изхвърлянето на натрупаните токсини. Ефектът на мезотерапията в областта на корем, бедра, дупе е комплексен. Освен действието на въвежданите вещества, многобройните микроубождания стимулират клетките за регенерация. Освен заглаждане на целулита можем да получим и ефект на стягане на кожата след бременност или рязко отслабване.

Разбира се, мезотерапията трябва да бъде придружена от здравословно хранене и спорт,  за да се запази ефектът по-дълго.

 Мезотерапия за подмладяване кожата на лицето

С годините кръвообращението се влошава, намалява се способността за изхвърляне на токсините и в резултат на това кожата се отпуска и се появяват бръчки. Мезотерапията е един от най-ефективните и трайни методи за забавяне на този процес. При нея в дермата се вкарват директно витамини, минерали, хиалуронова киселина и други полезни вещества, които хидратират, подхранват и възстановяват кожата. Засилва се образуването на еластин и колаген. Ефектът е видим още след първата терапия.

Мезотерапията в Хил клиник се извършва от дипломирани и опитни лекари дерматолози. За всеки пациент се разработва индивидуална програма – брой процедури и състав на инжектирания коктейл, в зависимост от неговите индивидуални нужди и особености на кожата.

Професионализмът на дерматолозите е от особено значение за свеждане на минимум на краткотрайните негативните странични ефекти от иглената мезотерапия, изразяващи се в:

  • болка от убождането и въвеждането на коктейла в кожата
  • точкови следи, на местата, в които е вкарвана иглата
  • слаби отоци на третираните места

Обадете се, за да запазите час за консултация за мезотерапия на 02/439 31 31 или вижте страницата ни за контакти за повече начини да се свържете с нас.