Плазмотерапия. Плазмолифтинг. PRF

Доскоро естетичната медицина разчиташе изцяло на „помощ“ от природата или технологиите. Така се появявиха лазерните процедури, хиалуроновата киселина и други. Днес обаче, с помощта на резервите в собствения ни организъм, науката разработи нов метод за подмладяване със собствени клетки – плазмотерапия.

Плазмотерапията, комбинирана с лазерни процедури гарантира създаването на здрава, еластична кожа.

Плазмотерапията не е просто козметична процедура, а биологично въздействие върху кожата под формата на клетъчна терапия. Използват се онези клетки от нашата кръв, които отговарят за заздравяването на рани, порязвания и охлузвания – тромбоцитите.

За целта се взема собствена кръв, подлага се на специална обработка и като резултат – клетките се концентрират в плазма. Дерматолозите използват този полезен „коктейл“ от клетки за подмладяване и освежаване на кожата. Инжектирани с много тънка и къса игличка, те веднага започват да стимулират въстановяването на увредените тъкани.

Плазмотерапията позволява да се изгладят бръчките, да се подобри релефа на лицето, да се заличат следите от акне, белези и стрии. Процедурата е изключително ефективна и при оредяване на косата. Радва се на интерес както от страна на дамите, така и на господата.

 

Плазмолифтинг (PRP)

За по-бърз ефект се прилага и друга иновативна техника – създаване и въвеждане на основата на собствен биологичен материал на автоложна плазма. Процедурата е позната и като „вампирски лифтинг“. PRP е плазма, обогатена със 7 фундаментални растежни фактора, които участват в процесите на регенерация. Тя се инжектира в кожата на ниво хиподерма и работи като резервоар на растежни фактори. Автоложната тъканна регенерация повлиява отлично фини и по-дълбоки бръчки, тъмни кръгове под очите, спомага заличаването на белези от акне и шарка, укрепва космения фоликул.

Благодарение на ДНК-нуклеотидите се постига незабавна оптимизация на блясъка на кожата, формират се нови кръвоносни съдове, стимулира се клетъчният растеж. Наблюдава се биоревитализация, кожата става по-стегната, по-еластична и по-хидратирана, а въведена в скалпа спира процеса на косопад.

 

Плазмотерапия с хиалуронова киселина

Като още по-богата терапия се налага уникална нова формула. Тя комбинира хидратиращия ефект на биополимера със стимулиращите свойства на обогатената с растежни фактори плазма. Създадена е в швейцарска лаборатория и преставлява триизмерно скеле, което поддръжа кожата отвътре като осигурява възможността фибробластите да реконструират зоната интензивно.

Сложната взаимосвързана реакция дава моментален антиейдж ефект. Нейното действие отговаря на философията на натуралната естетика – създава ситуация, в която кожата се обновява, уплътнява и стяга, благодарение на засилено производство на колаген и еластин, характерни за по-млада възраст.

cellular matrix

Клетъчната 3D матрица Cellular Matrix доказано подобрява клетъчното деление и стимулира създаването на собствен колаген.

 

Иновационният метод изтрива белезите на стареене по естествен път като образува благоприятна за клетките хиалуронова мрежа, в която са разпръснати тромбоцитите. Продуктът съдържа 2 ml натурална, неомрежена хиалуронова киселина (1,550 kDa) в концентрация от 20 mg/ml.

В момента патентованият продукт е признат за най-ефективният продукт при дехидратирана кожа и бръчки, практически стимулираща производство на собствен колаген и хиалуронова киселина до 360% повече само за 2-3 денонощия. Така клетъчната матрица подобрява еластичността, тонуса и плътността на кожата в добавка към волумнизиращия ефект на терапията.

Терапията е клинично тествана и отговаря на най-високите ISO10993 стардарти.

Плазмотерапията, извършена от специалистите дерматолози в Хил клиник, е напълно безболезнена и абсолютно безопасна. Тя няма странични ефекти, защото използва собствените клетки на организма. Ефектът се наблюдава още след първата процедура. След 2-3 процедури кожата става по-млада, еластична и гладка.

 

PRF Platelet-Rich Fibrin

Автоложната фибринова плазмотерапия е по-високото ниво на PRP терапията. Тя стимулира колагеногенезата (образуването на колаген) с физическото дразнене на фибробластите и значително подобрява състояние на косата. Счита се, че фибринът удължава благотворното й влияние във времето.

 

За повече информация, не се колебайте да ни се обадите: 02/439 31 31.